top of page
  • Skribentens bildIn Estelle's pocket

Höstens stora förvandling


Nu börjar mörkret sakta smyga sig på husknuten, naturen gör sig redo för att byta skrud och det är dags för den årliga förvandlingen här i hemmet! Kanske är det ett sätt för mig som älskar sommar att bädda in höstrusket i ett lite mjukare ljus för att inte helt tappa hoppet.

Det tänds bivaxljus, möbler byter plats och jag bjuder in naturen.Pysseltider

Jag älskar att kunna använda mig av det som redan finns runt mig när jag pysslar. Dels för att jag är så otålig på att komma igång plus att det både är billigt och kul att få tänka lite kreativt i skåpen.


Finns det ett gammalt tårtfat undangömt är det bara att damma av och börja skapa! Ställ en vacker pumpa på som ovan eller fyll med mossa, suckulenter och resterna av en gammal bukett. Hur bra som helst!

Från skogen

Häromdagen smög jag runt i snåren i utkanten av Slottsskogen på jakt efter lite grönska. Kärleksört, rönnbär, mossa och några kvistar fick följa med. Utöver detta köpte jag tre små krukor med suckulenter som jag försiktigt drog isär för att kunna sticka ner i mossan i ljusstaken och för att toppa pumpan med. Ljuset på pumpan sitter i en vacker ljushållare i koppar som är köpt hos Floramor och Krukatös. Den går att använda till hur mycket som helst så den är väl värd att investera i.


Tips

För att förlänga hållbarheten har jag använt tunna bitar av oasis under mossan och gelépärlor som finns att köpa i blomsteraffären. Dessa suger åt sig vätska och växer från små sandkorn i storlek till små vindruvor och är faktiskt ganska vackra när de glänser till där bland allt det gröna. När de minskar i storlek är det en indikation på att det är dags att hälla i lite mer vatten.


Jag hoppas att jag har lyckats väcka lite skaparlusta. Det behöver som sagt inte vara så svårt.
103 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page