top of page
  • Skribentens bildIn Estelle's pocket

En elegant hundra-åring

Lyckan är total! Jag har lagt vantarna på livets servis! Den är så vacker att jag kommer på mig själv med att bara stirra på de olika delarna och drömma mig bort till Linneklädda långbord med dessa vintageskönheter, tunga silverbestick och allt det där andra som hör en riktigt minnesvärd fest till.Vintage

Här snackar vi vintageporslin i dess rätta bemärkelse. Porslinet började tillverkas redan 1887 och är alltså en riktigt välbevarad hundraåring. Detta innebär också att det inte helt lätt att få tag i mer än enstaka delar i fint skick, men ibland ska man ha lite tur.

Det känns nästan när man håller den i handen, arvet. Som om den utstrålar en sirlig elegans av svunna tider. Kan ni föreställa er 20-tals klänningarna frasa och champagneglasen klirra? Det kan i alla fall jag.


Efter att ha stått i olika finskåp och samlat damm i över hundra år är det återigen dags att få göra entré;smycka bordet på ett bröllop, förgylla en sommarfest eller kanske för att fira en födelse. Sådant som en servis av den här kalibern gör allra bäst! Eller vad tror ni?

131 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page